Gebruikershandleiding website

Op deze website kunnen studenten en geïnteresseerden informatie vinden over de leerdoelen & toetsing, opzet en literatuur van de cursus. Ook is er informatie over de aanmelding te vinden.

Daarnaast is er een forum beschikbaar (alleen toegankelijk voor studenten) dat tijdens de cursus intensief gebruikt zal worden voor discussie over de literatuur en contact tussen studenten en docenten. Ook krijgen studenten de mogelijkheid om vragen te stellen in de chat op de livestream-pagina waar gedurende de cursus interactie tussen de docenten (op video) en studenten (via chat) zal plaatsvinden.

Hoe registreer ik me?

Om deel te nemen aan de cursus dient u zich eerst aan te melden via de website van de OU. Informatie daarover vindt u op deze pagina. Na aanmelding krijgt u het cursuspakket met alle literatuur thuisgestuurd.

Daarnaast kunt u vervolgens een account aanmaken op deze website. Dat kan heel eenvoudig door te klikken op ‘registreer’ in de rechterkolom. U wordt dan gevraagd een gebruikersnaam in te vullen (gebruik a.u.b. uw echte naam) en uw e-mailadres. Vervolgens ontvangt u op uw e-mailadres een bericht met uw gebruikersnaam en instructies om een wachtwoord aan te maken.

U kunt daarna inloggen met deze gegevens, maar pas nadat gecontroleerd is of u bij de Open Universiteit ingeschreven staat voor de cursus krijgt u daadwerkelijk toegang tot het forum. U krijgt hiervan via e-mail bericht.

Wat kan ik doen wanneer ik me registreer?

Met een website-account heeft u toegang tot het forum en de chat op de livestream-pagina. Het forum is het primaire interactiekanaal tussen docenten en studenten, en zal voor de cursus van centraal belang zijn. Op de livestream-pagina kunt u ‘uitzendingen’ van de docenten live bijwonen, en met andere studenten en de docenten chatten. Oude uitzendingen worden ook op deze pagina gezet, zodat u ze achteraf kan terugkijken.

Voor geen van deze zaken hoeft u aparte software te installeren. Een up-to-date browser (bijvoorbeeld Firefox, Chrome, Internet Explorer of Safari) is voldoende.

Komt u er niet uit?

Voor vragen kunt u contact opnemen met frank@frankvancaspel.nl.